1.Vedecký veľtrh v Bratislave má mladým ľuďom priblížiť vedu

Pokusy, vedecké interaktívne hry, no hlavne predstavenie tých najzaujímavejších vynálezov žiakov základných a stredných škôl. To všetko budete môcť vidieť ale i vyskúšať na prvom vedeckom veľtrhu v Bratislave.

Nezisková organizácia Veda nás baví  v spolupráci s Fakultou matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave dňa 14.9.2016 usporiadúva prvý ročník Vedeckého veľtrhu na námestí NC Eurovea v Bratislave.

Hlavným cieľom tohto podujatia je priblížiť vedu žiakom základných a stredných škôl a motivovať ich pre budúce štúdium. To je možné rôznymi spôsobmi. Azda najlepším, je urobiť vedu hravou a zaujímavou. A to sa bude diať práve tu.

Vedecký veľtrh ponúka skutočne zaujímavý program

Celodenný program pozostávajúci z pokusov, interaktívnych hier a prezentácií tých najšikovnejších žiakov stredných a základných škôl zabezpečí, že sa vaše deti určite nebudú nudiť.

Tešiť sa môžu na rôzne ukážky z oblasti robotiky a elektrotechniky, prehliadku modelov áut na netradičný pohon a autíčko ovládané mobilným telefónom či pokusy v prenosnom chemickom laboratóriu. Ak máte doma malých budúcich astronautov, aj tí si prídu na svoje. Podujatia sa totiž zúčastňuje aj Astronomický klub z Bratislavy a Mobilné planetárium z Prahy.

Tí, čo obľubujú informačné technológie si budú môcť poskladať vlastný počítač, vyrobiť potlač na tričko alebo si vytvoriť webstránku. Podujatia sa bude účastniť aj známa spoločnosť Mensa, ktorá má pre deti pripravené rôzne logické úlohy a hry.

Pre viac informácií navštívte stránku podujatia http://www.vedeckyveltrh.sk. Dostupné informácie sú rovnako aj na sociálnych sieťach Facebook a Twitter.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.