Assassin´s Creed: Origins “Discovery Tour” ponúkne hodiny egyptológie

Kto by nepoznal hru Assassin´s Creed? Tentoraz sa jej tvorcovia zamerali na vzdelávanie a to konkrétne na spoznávanie egyptskej kultúry. 

Assassin´s Creed z dielne Ubisoftu predstavuje jednu z najpopulárnejších akčných adventúr vôbec. Jej najnovšie rozšírenie – Assassin´s Creed:

Origins s pasívnym režimom Discovery tour prináša mód, v ktorom sa budeme môcť vzdelávať o Starovekom Egypte.

Žiadne násilie, len objavovanie a vzdelávanie

Discovery tour bude mať niekoľko výhod. Nebude v ňom žiadne násilie. Namiesto toho, sa ako hráč budete môcť prechádzať po Starovekom Egypte, objavovať egyptskú kultúru a ďalšie zaujímavosti napríklad z oblasti medicíny či staviteľstva.

Hra bude teda slúžiť skôr ako interaktívna encyklopédia. Tá by mala byť zostavená z poznatkov historikov a egyptológov. Účasť na takýchto prehliadkach bude navyše hodnotená v podobe špeciálnych hrateľných postáv.

Vydanie hry je naplánované na 27.októbra. Virtuálny mód – Discovery tool bude dostupný na stiahnutie zadarmo začiatkom budúceho roka.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.