Slovenské softvérové spoločnosti pripravili unikátny vzdelávací program Butterfly Effect

Zatrepotanie motýlích krídiel môže spôsobiť tornádo. Táto známa myšlienka sprevádzala zakladateľov platformy Butterfly Effect, ktorí veria, že sa im podarí vytvoriť priestor pre rozvoj mladých talentov v oblasti digitálnych technológií.

Päť mesačný intenzívny program je určený primárne pre ľudí, ktorí majú za sebou povinnnú školskú dochádzku. Zakladatelia sa však nebránia tomu, aby sa zapojili aj talentovaný stredoškolák či stredoškoláčka z odboru, ktorý sa venuje informačným technológiám.

O účastníkov sa postarajú skúsení mentori

Účastníci budú pod vedením odborníkov vytvárať počítačovú hru v kompletnom tíme zloženom z grafikov, “markeťákov”, dizajnérov a programátorov. V počte približne 7 ľudí si tak vyskúšajú všetky fázy vývoja od nápadu po vydanie. Približne jeden deň do týždňa bude venovaný prednáškam skúsených ľudí z odboru. Organizátori platformy dúfajú, že absolventi kurzu významne zvýšia svoju hodnotu na trhu práce.

Medzi zakladajúce subjekty patrí aj partner Vĺčat Pixel Federation, či tvorca navigácií Sygic. Butterfly Effect tiež spolupracuje s univerzitami, Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave a Vysoká škola výtvarných umení dokonca umožnia svojim študentom absolvovať kurz v rámci štúdia za kredity.

Absolvovanie tohto projektu bohužiaľ nie je zdarma, cena pre jedného účastníka je 3000 eur, čo je nepochybne veľa peňazí, na druhej strane, vyvážená zvýšením hodnoty v prudko rastúcom trhu no aj tým, že hra ostane účastníkom. V neposlednom rade je to unikátna príležitosť dostať sa do povedomia významných ľudí v oblasti vývoja digitálnych hier.

Prihlásiť sa môžete na stránke butterflyeffect.sk

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.