Gamer Pie – herný festival, ktorý predstaví hry z rôzneho uhla pohľadu

V sobotu 1. októbra sa v brnenskom kine Art v Českej republike uskutoční herné podujatie s názvom Gamer Pie. Ide o netradičné spojenie hier, výstavy a prednášok na tému hry.

Festival organizuje združenie MU Games Studies. Jeho usporiadatelia túto akciu označujú za “prvý herný festival, ktorého cieľom je zábavnou formou kultivovať prostredie a debatu okolo média digitálnych hier“. Festival tak predstaví rôzne uhly pohľadu na herné médiá, vývoj hier, hráčsku komunitu ale i kultúru a umenie hier.

Čo vás na tomto premiérovom ročníku čaká?

Program je skutočne bohatý. Pripravené sú hry na veľkom plátne, živé komentované hranie českých indie vývojárov a študentov či výstava herného umenia. Ak sa chcete dozvedieť niečo viac o histórii, môžete navštíviť múzeum hernej histórie a kultúry či prednášky a diskusie na rôzne herné témy. Samozrejme, budete môcť aj súťažiť, zapojiť sa do herných kvízov a gamifikácii festivalu. Nemôže chýbať ani virtuálna realita či praktické workshopy. A nakoniec, súčasťou festivalu bude aj charitatívny bazár.

Festivalu sa zúčastnia, a to rovno ako prednášajúci, naši dvaja kolegovia: Michal Božík, ktorý bude hovoriť o videohrách v školskom systéme a Jakub Celušák s prednáškou o hrách z pohľadu vhodnosti pre deti.

Podrobnosti o programe nájdete na stránke festivalu a stránke na Facebooku.

 

 

 

 

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.