Hackaball – nová hračka, ktorá naučí deti programovať

Hackaball, hračka vytvorená na učenie detí základom programovania je na trhu od marca tohto roku. Ide o šikovnú, citlivú loptu, ktorá umožňuje deťom vymýšľať a hrať hry zaujímavým spôsobom.

V dnešnom počítačovom svete, kde programovanie prechádza od odbornej zručnosti k všeobecnej, treba deti už v mladom veku motivovať k učeniu tejto činnosti. To je hlavný dôvod, prečo sa spoločnosť Made by many rozhodla vytvoriť tento zaujímavý produkt. Na prvý pohľad obyčajná lopta, ktorá však predstavuje cenný nástroj pre výučbu detí. Lopta má 6-osový pohybový senzor a multi-farebné LED svetlá. Použitím tohto senzora môžu deti naprogramovať činnosť rôznych veci, vrátane meniacej sa farby, keď loptičku vyhodia alebo keď je lopta mimo rovnováhy. Myšlienka programovateľnej hračky je určená pre deti na to, aby  mohli vytvárať rôzne druhy hier a zároveň sa naučiť základy programovania.

maxresdefault

Lopta obsahuje dobíjaciu batériu, vstavanú pamäť a vstavané senzory pohybu, ktoré dokážu detekovať, kedy je loptička hodená, odrazená, kopnutá a trasená. Prístroj reaguje na takýto pohyb zmenou farby z deviatich LED diód, prehrávaním zvukov cez vstavaný reproduktor alebo vytváraním bzukotu pomocou vibrácií vstavaného motora. Deti môžu riadiť takéto správanie prostredníctvom aplikácie v iPhone alebo iPade.

Hackaball má tiež skákacie silikónové púzdro, ktoré pokrýva jeho vnútorný hardvér. K dispozícii je tiež ďalšie kremíkové puzdro, ktoré mu poskytuje určité množstvo priľnavosti.

Objednať si ju je možné priamo na stránke http://www.hackaball.com/

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.