Celosvetová iniciatíva Hodina kódu prebieha tento týždeň aj na Slovensku

Hodina kódu je celosvetové hnutie, ktorého sa zúčastňuje viac ako 180 krajín sveta. Zorganizovať podujatie môže ktokoľvek aj bez predchádzajúcich skúseností s programovaním.

Hodina kódu pre každého žiaka

To je heslo projektu Hour of Code, ktorý prebieha práve v týchto dňoch (4. – 13.decembra). Ide o celosvetovú iniciatívu, ktorej cieľom je zoznámiť deti so základmi programovania hravou formou počas jednej hodiny.

Tento rok je navyše špeciálny v tom, že je prispôsobený pre deti s hendikepom. Do hodiny kódu sa každoročne prihlasuje veľké množstvo škôl. Každý účastník pritom dostane medzinárodný certifikát.

hodina-kodu-nestandard1

Zorganizovať podujatie môže každá škola, stačí navštíviť stránku hourofcode.com a zaregistrovať sa a zapísať sa do mapy udalostí Hodiny kódu po celom svete. Pre školy, ktoré sa chcú aktívne zapojiť, je pripravená virtuálna Hodina kódu ces Skype. Tá sa koná v pondelok, 11.decembra 2017 od 9:00 do 11:00 doobeda.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.