Hra Legion 1917 vám ukáže život československých legionárov v Rusku

Legion 1917: Rise of the bolsheviks je nový projekt Česko-Slovenského štúdia Sornyak Arts. Ide zobrazenie života československých legionárov v boľševickom Rusku.

Máte radi vojnové hry inšpirované skutočnými udalosťami? Česko-Slovenské herné štúdio Sornyak Arts prichádza s novým projektom – Legion 1917: Rise of the bolsheviks. Hra je charakterizovaná ako izometrická taktická ťahová stratégia odohrávajúca sa v Rusku počas Boľševickej revolúcie a občianskej vojny.

To, čo ste sa v škole nenaučili

Hra rozpráva príbeh dvoch hlavných hrdinov, bratov Vilema a Pavela. Tí na svojej ceste čelia mnohým problémom, ktoré sú inšpirované historicky potvrdenými udalosťami. Úlohou hráčou je pomocou rôznych taktických funkcií prekonať súpera. Podstatné sú aj dialógy prebiehajúce medzi postavami.

Tvorcovia sa teraz snažia preraziť v crowdfundingovej kampani na Kickstarteri, kde chcú vyzbierať 65 000 €. Ak sa im to podarí, hra by mala vyjsť už tento rok, čo predstavuje symbolický dátum – 100 rokov od vypuknutia Boľševickej revolúcie.

Ak chcete projekt podporiť, môžete tak spraviť na tomto odkaze.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.