Lego vytvorilo vlastnú sociálnu sieť, ktorá je určená pre deti

Lego Life predstavuje novú sociálnu sieť určenú pre deti do 13 rokov. Funguje na báze zdieľania fotiek podobne ako Instagram.

Stavebnice LEGO sú známe už niekoľko rokov a stále nestrácajú na popularite. Tentoraz sa firma rozhodla presadiť aj na internete a vytvoriť sociálnu sieť. Tá by mala slúžiť na zdieľanie fotiek vlastných stavebníc podobne ako na Instagrame. Cieľom je prostredníctvom nej podporovať detskú kreativitu.

Sociálna sieť ponúka rôzne možnosti

Okrem komentovania a pridávania fotografií môžu použivatelia sledovať použivateľov tak, ako to je na iných sociálnych sieťach. Nevýhodou môžu byť reklamy, ktoré propagujú samotnú spoločnosť. Okrem klasických funkcionalít, budú na sieti aj rôzne výzvy, kvízy či súťaže. Partnerom LEGO Life je aj známa detská organizácia UNICEF.

Kontrola je zaistená

Spoločnosť prísne kontroluje komentáre príspevkov, aby zamedzila výskytu nevhodného obsahu. Namiesto reálnych fotografií majú jej členovia vytvorené avatary v LEGO podobe. Skutočné mená sa nepoužívajú, použitý je reťazec náhodných slov. Na komunikáciu budú okrem textu slúžiť smajlíky s LEGO motívmi.

LEGO Life

Sociálnu sieť môžu vaše deti používať aj v podobe aplikácie na zariadeniach Andorid a iOS. Na Slovensku zatiaľ nie je dostupná, avšak v Českej republike by sa mala objaviť už čoskoro.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.