Offline tábor aj tento rok s najznámejšími slovenskými youtubermi

Offline tábor nie je len taký obyčajný tábor. Už samotný názov hovorí o tom, že jeho cieľom je ukázať deťom, že aj ľudia, ktorých živí online svet a technológie dokážu niekedy úplne vypnúť a užívať si zábavu aj „offline“. A o tom práve tento tábor je.

Projekt vznikol na podnet dvoch dospievajúcich detí – 9-ročného chlapčeka a 14-ročnej slečny. Organizátorom bol samozrejme jeden z ich rodičov, ktorý sa snažil preniknúť do ich sveta. Výsledkom bolo navrhnutie priestoru, kde sa deti učia tradičné hry moderným spôsobom, ale i to, ako efektívne zvládať stres a kde nahliadnu do oblastí, ako sú elektronika, kultúra či umenie. To pre deti bude ešte viac atraktívne aj vďaka ich internetovým idolom – známym youtuberom, ktorí im pri tom všetkom budú robiť spoločnosť. Všetko o programe sa dozviete na stránke www.offlinetabor.sk.

Tábor je realizovaný v dvoch turnusoch a to júlovom (24. 7. – 31. 7. 2016) v Horskom hoteli Podjavorník a augustovom (21. 8. – 27. 8. 2016) v Tábore Podvišňové.

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.