Zubná kefka Philips Sonicare For Kids naučí deti ako si umývať zuby

Nič nie je lepšie, ako prinášať gamifikáciu do každodenných rutinných činnosti. Takou je aj umývanie zubov a každý rodič vie, že to pre deti zrovna nie je najobľúbenejšia forma zábavy. To sa ale môže zmeniť aj vďaka novinke na trhu – kefke Philips Sonicare For Kids.

Philips Sonicare For Kids predstavuje zubnú kefku s Bluetooth pripojením, ktoré komunikuje s mobilnou aplikáciou. Vďaka nej sa deti naučia, ako sa správne starať o svoju ústnu dutinu. Hlavnou postavou vystupujúcou v aplikácii je Sparkly, ktorý sa snaží udržiavať svoje zúbky čo najčistejšie. Po každom správnom umytí je Sparkly šťastnejší a deti vďaka tomu dostanú za správne čistenie odmenu vo forme rozšírení Sparklyho vzhľadu alebo pre neho získajú zdravé jedlo.

Rodičia môžu čistenie zubov kontrolovať vďaka technológii Bluetooth, ktorá zaznamenáva čas. Rozpozná začiatok, prerušenie a ukončenie čistenia. Čas sa postupne predlžuje na ideálnu dĺžku 2 minúty.

Dizajn je prispôsobený presne pre deti

Kefka má pogumovaný nástavec ochraňujúci rastúce zúbky a ergonomický dizajn, ktorý zabezpečí ľahké držanie v detskej ruke. K dispozícii sú rukoväte s vymeniteľným dizajnom. Vývojári taktiež mysleli na rôzny vek detí, ktoré kefku budú používať. Kefka má dva režimy výkonu – menej intenzívny pre deti do 3 rokov a viac intenzívny pre deti staršie ako 7 rokov.

Čo sa týka názoru rodičov, až 98% rodičov sa v prieskume vyjadrilo, že deti si vďaka kefke čistia zuby dlhšie a dôkladnejšie. To prináša značné úľavy v podobe poplatkov za zubné vyšetrenia a úkony, a nakoniec, deti sa viac nebudú musieť báť návštevy zubára, keďže sa o zúbky zodpovedne starajú.

Viac informácie o produkte nájdete na www.philips.sk/sonicare

Aplikáciu Philips Sonicare For Kids môžete nájsť na stiahnutie pre Android alebo iOs.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.