Projekt Moja prvá škola pomáha implementácii digitálneho vzdelávania na Slovensku

Moja prvá škola je projekt neziskovej organizácii EDULAB, ktorý prináša učiteľom moderné učebné materiály. Tie vyučujú deti na 1. stupni základných škôl, čo napomáha rozširovaniu inovatívneho vzdelávania na Slovensku.

Poslaním organizácia EDULAB je podpora zavádzania inovácií v oblasti vzdelávania. K tomu sú, okrem iného, potrebné aj moderné vzdelávacie materiály pre pedagógov, osobitne pre tých na 1. stupni základných škôl, kde ich je kritický nedostatok. Každá časť projektu sa zaoberá aktivitami, ktoré smerujú k naplneniu tohto cieľa. Cieľov je však viacero. Patria medzi ne napríklad inšpirovanie učiteľov vo využívaní nových technológií, sprístupnenie moderných učebných materiálov, poskytnutie bezplatnej metodickej podpory a nakoniec zlepšenie imidžu každej zapojenej školy.

Každá základná škola na Slovensku sa môže do projektu zapojiť. Získa tým mnohé výhody v podobe bezplatných učebných materiálov, seminárov, prístupu na portál kozmix.sk, možnosti zapájať sa do súťaží a ďalšie.

 


Viacej informácií o tom, ako je možné sa do projektu zapojiť, nájdete na portály http://www.mojaprvaskola.sk

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.