Projektom Dobrá krajina k lepšiemu Slovensku

Ako sa píše na na webe projektu, „DobraKrajina.sk je miestom, kde sa stretávajú ľudia, ktorí chcú pomôcť, s tými, ktorí pomoc potrebujú.“ Ide pritom o darcovský portál Nadácie Pontis, ktorá tento rok ponúka 56 overených dobročinných projektov z rôznych kútov Slovenska s rozličnými témami.

Zapojiť sa môže každý a to nielen finančnými príspevkami, ale i zdieľaním na sociálnych sieťach či návštevou pripravovaných eventov alebo priamym zapojením sa do spoločných aktivít. Nadácia zaručuje, že všetky príspevky skončia tam, kde majú a navyše, pravidelným darcom, ktorí prispievajú minimálne 3 mesiace, sa ich príspevky zdvojnásobia. Akciu podporuje aj Slovenská sporiteľňa či Nadácia ESET. Ak prispejete do jednej z troch vybraných tém: Posilnenie vzdelávania, Lepší život a Ozdravenie spoločnosti, k vášmu príspevku sa priráta rovnaká suma do výšky až 50 eur.

Kampane sa týkajú rôznych oblastí od práce s deťmi, ktoré boli týrané či vychovávané v detských domovoch, pomoci združeniam, ako sú Aj TY v IT, ktoré motivuje dievčatá k štúdiu IT, Learn2Code, Nové krídla pre Rómov, Divé maky, Združenie občanov miest a obcí Slovenska či Aliancii Fair-play.

Pre viacej informácií navštívte stránku projektu https://www.dobrakrajina.sk/sk/

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.