ŠKODA hrou – online hra, ktorá učí deti dopravné predpisy

Ako naučiť deti, aby sa na ceste správali zodpovedne a ostražito? Jednou z možností je projekt spoločnosti ŠKODA Auto: “ŠKODA hrou”.

ŠKODA hrou existuje od roku 2012 v podobe online aplikácie. Jeho cieľom je prispieť k popularizácii a propagácii dopravnej bezpečnosti pre deti. Hra je určená najmä pre žiakov na prvom stupni základných škôl, využívajú ju teda aj učitelia, pre ktorých sú dostupné metodické listy. Učenie formou hier a príbehov pomáha upozorniť na kľúčové oblasti a tak prispieť k zvýšeniu bezpečnosti detí v doprave.

Vďaka registrácii si je možné hru kedykoľvek ukladať, portál je navyše dostupný vo viacerých jazykoch. Počas hry deti sprevádza hovoriaci pes Alík, pričom samotné predpisy sa učia tým, že hlavným postavičkám pomáhajú napredovať na ich ceste a riešiť problémy, s ktorými sa na cestách stretnú. Či už ide o správanie sa na parkovisku, cyklistickom chodníku či povinnú výbavu v aute, ale i riziká, ktoré hrozia, ak sa predpisy nedodržiavajú, to všetko vás táto hra naučí a pripraví deti na to, aby sa mohli stať plnohodnotnými no hlavne zodpovednými účastníkmi cestnej premávky.

Zahrajte si hru už teraz na www.skodahrou.sk/

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.