Slováci vymysleli iPad hru, vďaka ktorej sa deti učia počítať

Slovensko sa môže pýšiť svojou prvou edukatívnou iPad hrou. Deti sa vďaka nej naučia mnohé potrebné veci a to napríklad počítať do 10.

Názov hry je Dora Is Counting to Ten v preklade Dora počíta do 10. Hlavnou hrdinkou je myška Dora, ktorá má hravou formou učiť detí počítať od jedna do desať. Celý príbeh sa odohráva v prírode, kde Dora stretáva počas štyroch ročných období rôzne zvieratká. Deti sa vďaka hre učia rátať – sčitovať, odčitovať a taktiež postupnosť. Hra obsahuje niekoľko lekcií prispôsobených každému typu dieťaťa. Deti sa tak môžu učiť na rôznych úrovniach a vykonávať mnohé činnosti, a to napríklad spájať, kompletizovať, vyfarbovať, škrtať, stavať kocky či zoraďovať čísla do poradia.

Grafické spracovanie dodáva hre tú správnu detskú atmosféru. Snáď najzaujímavejšia je inšpirácia modernou výučbou matematiky podľa Hejného metódy, ktorá je využívaná v mnohých krajinách. Hra je primárne určená pre predškolákov a deti od 6 do 10 rokov, tvorcovia však plánujú jej pokračovanie. Hra je momentálne dostupná v iTunes Store v anglickom jazyku.

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.