Snowfox – moderná alternatíva GPS lokátora a telefónu pre deti

Fínska spoločnosť Haltian, vyrábajúca inteligentné produkty, tentoraz prichádza na trh so zariadením určeným pre deti a ich rodičov. Táto kompaktná alternatíva smartfónu zaručí, že rodičia sa viacej nebudú musieť obávať, kde sa ich deti nachádzajú. SnowFox im to totiž prostredníctvom šikovnej aplikácie oznámi. 

Ide o koncept GPS lokátora a telefónu. Zariadenie sa vyznačuje jednoduchým použitím, deti teda nebudú mať problém kedykoľvek s rodičmi komunikovať. Rodičia budú dostávať prostredníctvom mobilnej aplikácie SnowFox oznámenia, keď ich deti prídu domov alebo keď opustia školu. Zariadenie je prispôsobené na nosenie a to napríklad na taške alebo na šnúrke okolo krku. Jeho váha je pritom skutočne nízka a to 37 gramov, pričom rozmery sú 50 x 50 x 12 mm.

Predbežná cena tohto zariadenia je 149€, zatiaľ čo cena mesačnej konektivity bude 9.90€. Na fínsky trh by sa toto zariadenie malo dostať koncom júla.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.