Spotify sprístupnil hudobné playlisty určené špeciálne pre deti a ich rodičov

Počúvate vo svojom voľnom čase hudbu prostredníctvom hudobnej služby Spotify? Odteraz si na svoje prídu aj vaše malé deti. Spotify sa rozhodol rozšíriť svoju ponuku hudby určenú špeciálne pre deti od 0-5 rokov.

spotify-kids-family

Je všeobecne známe, že hudba prospieva aj k intelektuálnemu vývoju dieťaťa a jeho kognitívnych schopností. Rovnako má vplyv na vývoj jazykového centra v mozgu.

Ak chcete pre svoje deti vyberať tú správnu hudbu, Spotify vám s tým odteraz pomôže. Vo svojich playlistoch je dostupná špeciálna kategória vhodná pre deti a mládež. Ide o hudobné ale i iné nahrávky rozdelené podľa veku a jazyka. Môže ísť o anglickú alebo španielsku hudbu.

Prístupné sú rôzne hudobné štýly či tematicky zamerané playlisty. Okrem samotnej hudby so svojimi deťmi môžete počúvať hudbu spojenú s hovoreným slovom. Tá je sprostredkovaná hlasmi niektorých známych osobností ako napríklad Sarah Michelle Gelar, Tyler Perry, Juanes, Whiz Khalifa alebo Fantasia. Ich účelom je povzbudzovanie k spoločnej komunikácii medzi rodičom a dieťaťom, tancovaniu či inej fyzickej aktivite, ktorá prospieva detskému vývoju.

Tip

Chceli by ste si vypočuť hudbu z vašej obľúbenej hry? Môžete tak spraviť na Spotify v sekcii Gaming, kde nájdete množstvo známych soundtrackov.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.