Filmovými režisérmi môžete byť aj vďaka aplikácii Storyfab v rozširenej realite

Storyfab je voľne stiahnuteľná aplikácia, vďaka ktorej sa i vy môžete na chvíľu ponoriť do sveta Hollywoodu a vyskúšať si, aké je to byť filmovým režisérom.

Snívali ste niekedy o tom, ako natočíte film či rozprávku? Teraz si to môžete vyskúšať vďaka aplikácii s rozšírenou realitou – Storyfab. Ide o voľne stiahnuteľnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej môžete točiť krátke 45 sekundové filmy vo virtuálnej realite.

Tento projekt švajčiarského startupového štúdia Spooklight sa snaží preraziť v crowdfundingovej kampani Kickstarter. Podľa slov vývojárov, so Storyfab “Sú všetky svety jedno pódium”. Stačí mať trochu predstavivosti a telefón a z vášho stola či obývačky sa môže stať filmové štúdio.

Aplikácia má mnoho funkcií

Aplikácia ponúka nekonečné možnosti personalizovať svoje vytvorené charaktery (tzv. ´Moodies´), režírovať vlastné postavy, zariaďovať filmové priestory s virtuálnymi dekoráciami, rekvizitami, hudbou a filtrami no a nakoniec, nakrúcať filmy, ktoré je potom možné zdieľať so svojimi priateľmi. Ak nechcete nakrúcať filmy, môžte tvoriť pozdravy a pohľadnice, ktoré je možné jednoducho posielať.

Storyfab bude dostupné zadarmo po úspešnej kampani na Kickstarter-i. V tomto čase je dostupná limitovaná verzia za 28€.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.