Máš odvahu meniť školstvo? Prihlás sa do programu Teach for Slovakia

Si absolventom Vysokej školy a chcel by si robiť niečo zmysluplné, ale nevieš kde? Prihlás sa do programu Teach for Slovakia a vyskúšaj si, aké to je byť učiteľom.

Teach for Slovakia začal plne fungovať v roku 2014 práve v dôsledku neblahého stavu školstva na Slovensku. Tento program predstavuje intenzívny osobnostný a profesionálny rozvoj určený pre absolventov vysokoškolského štúdia. Ideou je posunúť slovenské školstvo vpred práve vďaka aktívnym ľuďom, ktorým záleží na tom, kam smeruje naše školstvo.

Program trvá 2 roky, počas ktorých účastníci absolvujú viac ako 240 hodín školení a 90 hodín osobnostného mentoringu. Súčasťou sú aj stáže vo firmách ako ESET, Google, Accenture, Pixel Federation na Ministerstve školstva alebo v prezidentskej kancelárii.

Koho hľadajú?

Záujemci o tento program by mali v prvom rade dokázať budovať vzťahy a inšpirovať iných. Dôležitá je aj schopnosť plánovať, organizovať a určovať si priority, nemali by mať problém riešiť zložité problémy a prevziať iniciatívu. Empatickosť a ľudskosť by taktiež mali byť samozrejmosťou rovnako ako otvorenosť pre zmeny.

Modernizácia školstva je dôležitá

Jednou z tém, ktorej sa na Vĺčatách venujeme je taktiež oblasť vzdelávania. Aj jeden z našich kolegov a zároveň koordinátor projektu Vĺčatá, Michal Božík, sa programu zúčastnil:

“Veľa som sa o sebe naučil, prišiel som na to, čo je trpezlivosť a pokora. Mal som možnost zažiť skutočnú realitu slovenského školstva, vďaka čomu som zmenil svoj prístup k životu. Dalo mi to možnost vyskúšať si meniť veci na Slovensku k lepšiemu.”

Inovatívne vzdelávanie je pre súčasných žiakov veľmi dôležité. Práve mladí ľudia majú možnosť zapojiť do vyučovacieho procesu gamifikáciu a nové metódy, ktoré žiakov v učení motivujú.

Ak ťa program zaujal, pre viac informácií navštív stránku http://www.teachforslovakia.sk/

Prihlásiť sa je možné už len do 15.februára.

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.