Teomirn je HoloLens aplikácia, ktorá vás naučí hrať na klavíri

Radi by ste sa naučili hrať na klavíri ľahko a rýchlo? Zanedlho to bude možné vďaka HoloLens aplikácii Teomirn, ktorá prináša zážitok v rozšírenej a virtuálnej realite.

Existuje množstvo hier, ktoré vás učia hrať na nejakom hudobnom nástroji. Môžeme spomenúť napríklad slávnu hru Rocksmith či Guitar Hero. Čo tak sa ale učiť hrať na hudobnom nástroji v rozšírenej a zároveň virtuálnej realite?

To bude možné vďaka novej aplikácii Teomirn od japonských vývojárov určenú pre Microsoft HoloLens. Tá ponúka dva módy: počúvanie a cvičenie. V prvom sa pozeráte na virtuálne prevedenie skladby, ktorú si vyberiete z virtuálnej knižnice.

V druhom móde nasledujete virtuálne ruky a sami skúšate skladbu hrať. Teomirn vás síce nenaučí základnú teóriu hrania na klavíri, ponúka vám ale osobného učiteľa sediaceho vedľa vás kedykoľvek ho potrebujete.

Aplikácia je stále v štádiu vývoja a nie je isté, kedy bude oficiálne dostupná. Podľa slov vývojárov firmy Ayato Fujii, stále hľadajú partnerov a investorov na pomoc aplikáciu plne dokončiť.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.