Tinycards by Duolingo: Kartičky, vďaka ktorým sa učíte hravou formou

Jedna z najpopulárnejších mobilných aplikácií, Duolingo, v roku 2016 priniesla na iOS trh rozšírenie Tinycards by Duolingo. Teraz si ho môžete zahrať aj na svojich Androidoch.

Kto by nepoznal Duolingo? Ide o jednu z najpopulárnejších aplikácií na učenie jazykov hravou formou. Okrem cudzieho jazyka si však s novými kartičkami Tinycards môžete rozširovať slovnú zásobu a naučiť sa naozaj čokoľvek od matematiky, historických faktov, umenia či mien Pokémonov.

Algoritmy sú rovnaké ako v Duolingu

Fungovanie aplikácie je založené na technike opakovania a individuálne prispôsobené podľa pokroku každého používateľa. Používatelia môžu taktiež otvárať nové levely a zdieľať svoje kartičky s priateľmi. Duolingo tak viac nie je len aplikácia na učenie sa cudzích jazykov. S počtom viac ako 200 000 vlastných kartičiek sa stáva komplexným zdrojom informácií z rôznych oblastí.

Aplikáciu si je možné stiahnuť na iOS  a po roku aj na Google Play Store.

Tip. Ako používať Duolingo vo vyučovacom procese v škole? Prečítajte si náš článok.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.