Hranie počítačových hier je možné v Číne študovať ako samostatný odbor

Hranie počítačových hier nie vždy slúži len pre zábavu. Počítačové hry je možné aj študovať a to napríklad V Číne.

To, že hranie počítačových hier je zaradené medzi oficiálne športové disciplíny, je známe od roku 2011, kedy sa v rebríčku športov umiestnilo na 78.mieste. Herný priemysel pomaly expanduje aj do škôl. Najnovším dôkazom je možnosť hry študovať. Konkrétne ide o štúdium hrania videohier na Športovej vysokej škole v Hunane. Takýto odbor sa má otvoriť už tento rok.

Hranie hier už dávno nie je len o sedení za počítačom v uzavretej miestnosti. Športové podujatia, na ktorých sa hrajú hry, sú dnes často krát populárnejšie, ako to je pri tradičných športoch. Je teda potrebné vychovať nových rozhodcov, trénerov, manažérov či dátových analytikov. To bude možné práve na školách takéhoto typu.

Aj na Vĺčatách sme sa venovali problematike herných povolaní, tomu, či sa dá hraním hier uživiť či tvorivým povolaniam, ktoré ponúka herný priemysel.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.